La version française de cette page n'étant pas disponible, vous avez été renvoyé à la version catalane

Actualités

Simposi sobre Drets Lingüístics i Cohesió Social en Societats Plurilingües

17/01/2014

El Síndic de Greuges, amb la col·laboració de l’Associació Internacional de Comissaris de Llengua (IALC), ha organitzat el Simposi Internacional sobre drets Lingüístics i Cohesió Social en Societats Plurilingües, que tindrà lloc el pròxim mes de març a Barcelona.

L’objectiu del Simposi és analitzar els drets lingüístics a Catalunya, a Espanya i en altres societats plurilingües a partir de la tasca que acompleixen institucions de defensa dels drets (ombudsman i comissaris lingüístics) en el marc d’una aproximació històrica, sociològica i jurídica. La inscripció és gratuïta i és oberta a tothom, tot i que l’aforament és limitat.

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell i l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, inauguraran les conferències, que tindran lloc al Born Centre Cultural, amd el suport de l'Ajuntament de Barcelona i de la Generalitat, en el marc dels actes de commemoració del Tricentenari. 

L’esdeveniment reunirà experts en matèria de drets lingüístics de l’àmbit internacional i nacional. A banda del mateix síndic, Rafael Ribó, hi participaran, entre d’altres, el president de l’IALC i comissari lingüístic federal del Canadà, Graham Fraser; el cap del Secretariat per a la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries, Alexey Kozhemyakov; el catedràtic de Dret Administratiu a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Antoni Milian, i diversos defensors del poble autonòmics.

El Simposi es durà a terme els dies 19 i 20 de març i donaran pas, el dia 21 de març, a la Conferència Internacional de l’IALC, que se celebrarà al Palau del Parlament de Catalunya.

Més informació

 

 

 

 

Retour