La version française de cette page n'étant pas disponible, vous avez été renvoyé à la version catalane

Actualités

El Síndic, primera institució a fer ús del servei de comunicacions electròniques gestionat pel Consorci Administració Oberta de Catalunya

16/12/2014

L'interessat rep un avís per correu electrònic i SMS que disposa d'una nova comunicació

La prestació, que ha entrat en funcionament el 15 de desembre, té totes les garanties legals i comporta una millora en eficàcia i eficiència

L'objectiu és potenciar els mitjans electrònics i adaptar-se a les necessitats de la ciutadania

El Síndic de Greuges de Catalunya ha estat la primera institució a posar en funcionament el servei de comunicacions electròniques adreçades als ciutadans, elaborat pel Consorci Administració Oberta de Catalunya. Es tracta d'un servei gratuït que permet que les persones que han presentat una queixa al Síndic rebin un avís via correu electrònic i també per SMS, si han facilitat un telèfon mòbil, que els informa que poden accedir a alguna carta o escrit relacionat amb el seu cas.

Les comunicacions es podran de consultar des del web www.sindic.cat. Per accedir-hi caldrà el certificat digital (DNIe, idCAT, etc.) o una clau d'accés (contrasenya d'un sol ús que el sistema envia per correu electrònic o SMS al telèfon mòbil facilitat en la sol·licitud).

De caràcter optatiu, la prestació té com a objectiu principal assegurar que, malgrat que no tinguin una adreça física de llarga durada, els ciutadans puguin assabentar-se quan hi hagi novetats en el seu expedient, sigui una petició d'informació a l'Administració per part del Síndic o la resolució emesa, entre d'altres. En aquest sentit, el Síndic vol posar fre a una tendència a l'alça pel que fa al retorn de cartes enviades als interessats.

En funcionament des del 15 de desembre, el servei comporta més agilitat, una optimització de recursos i una millora en eficàcia i eficiència. 

Retour