La version française de cette page n'étant pas disponible, vous avez été renvoyé à la version catalane

Actualités

El Síndic investiga l'actuació de la Paeria en el conflicte amb els temporers acampats a la plaça del Seminari

07/08/2015

S'ha adreçat a l'Ajuntament lleidatà per saber quines mesures tenen previstes per atendre els afectats si es fa efectiu el desallotjament

El Síndic de Greuges ha iniciat una investigació davant la situació a Lleida dels temporers immigrants acampats a la plaça del Seminari, arran de l'anunci de l'Ajuntament de la ciutat que els desallotjarà el dia 12 d'agost a causa de l'inici d'unes obres.

Rafael Ribó ha demanat informació sobre les intervencions dutes a terme fins ara des de la Paeria per atendre i buscar solucions a la situació de les persones afectades. També ha demanat detalls de les mesures previstes si finalment es fa efectiu el desallotjament en la data prevista.

Segons les notícies publicades, els afectats han manifestat que no tenen on anar i que pensaven trobar un altre lloc al carrer per dormir, mentre busquen feina en la recollida de fruita i a l'espera de marxar a d'altres campanyes agrícoles. Des de la Paeria s'ha informat que fa dies que se'ls ha avisat, i que se'ls ha ofert serveis d'atenció social personalitzada.

Arran d'aquestes informacions creuades aparegudes als mitjans de comunicació, el Síndic ha considerat oportú aclarir els fets, i sobretot donar resposta a una problemàtica que no és nova i que s'ha d'afrontar des de la transversalitat i amb coordinació de diverses àrees.

Retour