La version française de cette page n'étant pas disponible, vous avez été renvoyé à la version catalane

Actualités

El Síndic valora positivament l'elaboració d'un pla integral d'actuació i acollida als temporers de Lleida

14/08/2015

Subratlla la importància de la iniciativa de la Paeria de convocar espais de trobada i debat amb tots els sectors i administracions implicats

Farà un seguiment de les mesures implantades i del grau de compliment de les recomanacions emeses

El Síndic de Greuges de Catalunya ha finalitzat la investigació oberta arran de la situació dels temporers de Lleida allotjats a la plaça del Seminari amb una valoració positiva de la iniciativa impulsada des de la Paeria de convocar espais de trobada i debat amb totes les parts implicades. 

Rafael Ribó també destaca l'agilitat amb què l'Ajuntament de Lleida ha actuat per elaborar un pla integral d'actuació i atenció, amb la participació de tots els sectors i administracions implicats, inclosos els ajuntaments de la zona, la Subdelegació del Govern a Lleida i la Inspecció de Treball. 

El Síndic recomana a l'Ajuntament que aquest pla integral inclogui mesures preventives i permeti garantir als temporers que es desplacen a la zona del Segrià unes condicions d'acollida dignes.

La resolució, emesa al cap d'una setmana d'obrir l'actuació d'ofici, també inclou els suggeriments següents: 

-Assegurar-se que a totes les persones que es trobaven acampades a la plaça del Seminari se'ls ofereix un lloc digne on allotjar-se. 

– Vetllar per les condicions en què es troben o es trobaran aquelles persones que, malgrat que se'ls ha ofert, prefereixen, per les raons que sigui, romandre en grup a la intempèrie.

– Seguir proporcionant als temporers que ho requereixin  els serveis previstos en el projecte "Atenció i acollida a les persones que arriben a Lleida durant la campanya de la fruita

El Síndic, seguint els seus procediments habituals, farà un seguiment de les mesures implantades en el marc d'aquesta investigació per comprovar el grau de compliment de les recomanacions emeses. 

El Síndic va obrir l'actuació arran de les informacions creuades aparegudes als mitjans de comunicació, amb l'objetciu d'esclarir els fets i, sobretot, de donar resposta a una problemàtica que no és nova i que considera que s'ha d'afrontar des de la transversalitat i amb coordinació de diverses àrees. 

Retour