La version française de cette page n'étant pas disponible, vous avez été renvoyé à la version catalane

Actualités

El Síndic investiga l'actuació de les administracions davant les denúncies de presumptes abusos per part d'un docent

05/02/2016

Rafael Ribó actua d'ofici arran de les notícies publicades sobre el cas ocorregut en una escola del barri de les Corts

Cal aclarir si es va seguir el protocol d'actuació en casos d'abusos sexuals aprovat l'any 2006 

El Síndic de Greuges ha obert una actuació d'ofici per investigar quina ha estat l'actuació del centre escolar i del Departament d'Ensenyament en el cas de les presumptes agressions sexuals comeses  en una escola concertada de les Corts, a Barcelona. El presumpte agressor hauria estat el professor de gimnàstica, que havia treballat al centre durant 27 anys.

Rafael Ribó s'ha adreçat al Departament per aclarir si s'ha actuat, i en quin moment, d'acord amb el Protocol marc d'actuacions en casos d'abusos sexuals i altres maltractaments greus a menors, aprovat l'any 2006 i ratificat per totes les administracions implicades.

Segons els protocol, davant la sospita  de possibles abusos, el Departament d'Ensenyament ho hauria de comunicar a la Direcció General d'Atenció a la Infància (DGAIA) i a la Fiscalia de Menors. El Síndic ha demanat si en el moment en què hi va haver la primera denúncia el centre o el Departament en van informar els organismes esmentats.

El síndic, que s'ha assabentat d'aquests incidents per mitjà de la premsa, considera que cal arribar al fons de la qüestió per detectar possibles irregularitats i activar les mesures preventives necessàries per evitar que fets tan greus es tornin a repetir. 

Retour