La version française de cette page n'étant pas disponible, vous avez été renvoyé à la version catalane

Actualités

El Síndic actua d'ofici davant l'exclusió del català en la prova oficial d'accés a l'advocacia

18/02/2016

Rafael Ribó ha demanat la intervenció de la defensora del poble perquè garanteixi els drets lingüístics de les persones que es presenten a aquesta prova d'utilitzar qualsevol de les llengües oficials
 
El síndic traslladarà aquest tema a l'IALC (International Association of Language Commissioners)

El Síndic de Greuges de Catalunya s'ha fet ressò del malestar de diverses institucions de l'àmbit jurídic per l'exclusió del català en la prova d'accés a l'advocacia i ha decidit obrir una investigació. Rafael Ribó s'ha adreçat a la defensora del poble estatal perquè intervingui davant del Ministeri de Justícia, i li ha recordat que l'Administració hauria garantir el dret dels alumnes a examinar-se en qualsevol de les llengües oficials de cada comunitat autònoma.

A parer del Síndic, el Ministeri de Justícia, amb aquesta decisió, ha ignorat la petició formal del Consell de l'Advocacia de poder utilitzar el català en la prova, petició que ja li va fer arribar l'any passat, en què per primer cop l'examen d'accés va tenir lloc a Barcelona. El síndic ha instat la defensora que s'interessi pels motius d'aquesta decisió i que actuï en garantia de la inclusió del català i la resta de llengües oficials en futures convocatòries.

El Síndic, que és un dels membres fundadors de l'IALC (International Association of Language Commissioners) també traslladarà aquest tema davant d'aquesta associació, integrada per comissionats i defensors dels drets lingüístics arreu del món.

Retour