La version française de cette page n'étant pas disponible, vous avez été renvoyé à la version catalane

Actualités

El Síndic actua d'ofici per fer un seguiment de les actuacions que els Mossos emprenguin arran del "cas Benítez"

12/05/2016

Investigarà quines mesures i instruments tenen previst dur a terme, com ara l’adaptació dels protocols o la formació dels agents

També demanarà informació dels expedients administratius interns dels policies implicats en el cas, iniciats amb anterioritat

El Síndic de Greuges de Catalunya ha obert una actuació d'ofici per fer el seguiment de les mesures que el Departament d'Interior té previst adoptar per garantir que situacions com la del  "cas Benítez" no es tornen a repetir.

El Síndic vol demanar informació sobre l'adequació dels protocols de detenció i seguiment que es duen a terme des del Departament i sobre la formació que reben els agents per practicar contencions. També centrarà l'actuació en els instruments que tenen actualment o que adoptaran en un futur pròxim per fer efectives aquestes millores.

Vinculada a aquesta actuació, i també a la que ja es obrir quan van tenir lloc la detenció i mort de Benítez, el Síndic ha obert una investigació per fer el seguiment dels expedients disciplinaris incoats als agents dels Mossos que van participar en la detenció.

La resolució dels expedients esmentats es va haver d'ajornar fins a la resolució judicial, d'acord amb el que estableix la normativa. Ara que ja hi ha hagut sentència, el Síndic vol aclarir quin curs tindrà el procediment administratiu intern anteriorment obert.

Retour