La version française de cette page n'étant pas disponible, vous avez été renvoyé à la version catalane

Actualités

Visita institucional del Síndic al País Basc

13/01/2017

La presidenta del Parlament basc, Bakartxo Tejeira, rep el síndic, Rafael Ribó i el seu homòleg basc, l'ararteko, Manuel Lezertua.

El síndic participa a Sant Sebastià en l'acte de presentació de la fundació Auxiba, sobre els drets de la gent gran,

La presidenta del Parlament basc, Bakartxo Tejeira, ha rebut aquest dijous 12 de gener a Vitòria el síndic de greuges, Rafael Ribó, i l'ararteko, Manuel Lezertua. La trobada ha servit per explicar les experiències i els projectes comuns de les institucions d'ombudsman davant els reptes actuals, com ara l'acollida de refugiats i la necessitat de preservar i garantir els drets humans. També s'han abordat les línies de treball previstes en el marc de les activitats de la secció europea de l'Institut Internacional de l'Ombudsman, que Ribó presideix.

Prèviament, l'ararteko i el síndic havien mantingut una reunió per planificar les diverses estratègies comunes per a l'any 2017.

Rafael Ribó ha culminat la visita al País Basc a la ciutat de Sant Sebastià, on ha participat al congrés de presentació de la fundació Aubixa, sobre els drets de la gent gran. A l'acte, també hi han intervingut els seus homòlegs basc i gallec, l'actual ararteko, Manuel Lezertua, la valedora do pobo, Milagros Otero, i l'anterior ararteko, Iñigo Lamarca.

La fundació Aubixa neix amb el compromís de reivindicar davant de la societat els drets i la dignitat de les persones grans, amb demència o sense. Entre els seus projectes hi ha crear un observatori permanent que vetlli pel compliment d'una carta de drets específics per a aquest col·lectiu, en què ja s'està treballant.

Retour