La version française de cette page n'étant pas disponible, vous avez été renvoyé à la version catalane

Actualités

El Síndic actua d’ofici arran la detenció d’un professor de l’Escola Vedruna-Gràcia per un presumpte delicte de pederàstia

12/01/2018

Una de les víctimes ha explicat que va patir una agressió sexual

El docent havia estat arrestat el 2015 per suposats abusos a infants d’un esplai on exercia de monitor i l’escola en tenia coneixement

El Síndic ha obert una actuació d’ofici arran de les informacions aparegudes als mitjans de comunicació sobre la detenció per un presumpte delicte de pederàstia d’un professor d’informàtica i de cultura religiosa de l’Escola Vedruna-Gràcia. La detenció ha tingut lloc després que una suposada víctima ha explicat que va patir una agressió sexual.

Segons les notícies publicades, el docent detingut ja havia estat arrestat l’any 2015 per suposats abusos a infants en un esplai on exercia de monitor. Malgrat les denúncies, va quedar en llibertat per falta proves, tot i que l’escola va ser informada de la situació. A parer del Síndic, cal aclarir els motius pels quals la direcció del centre va decidir mantenir el professor amb les mateixes tasques, tot i conèixer-ne els antecedents.

També considera important valorar si s’han aplicat els protocols vigents d’actuació en cas d’abusos sexuals o maltractaments a infants i adolescents. En aquest mateix sentit, i amb relació a les recomanacions emeses pel Síndic en l’Informe sobre l’abús sexual infantil a Catalunya, de l’any 2006 i actualitzat l’octubre de 2016, cal posar l’accent en com ha funcionat la coordinació entre els diferents serveis i institucions. Segons el Síndic, s’ha d’assegurar l’aplicació efectiva dels protocols de maltractaments, fent-ne difusió entre els professionals i serveis, fent-ne un seguiment, avaluant-ne l’aplicació.

Per dur a terme la investigació, el Síndic demanarà informació a les administracions implicades. Pel que fa al paper de l’escola, de caràcter religiós i en règim concertat, s’adreçarà al Consorci d’Educació de Barcelona i al Departament d’Ensenyament. També contactarà amb els departaments d’Interior i de Treball, Afers Socials i Famílies. 

Retour