La version française de cette page n'étant pas disponible, vous avez été renvoyé à la version catalane

Actualités

El Síndic estudiarà d'ofici l'actuació policial arran de les manifestacions arreu de Catalunya

26/03/2018

Demanarà informació al Departament d'Interior i al de Salut en relació amb els incidents durant les manifestacions de diumenge, 25 de març

El Síndic ha rebut diverses queixes sobre l'actuació policial

El Síndic de Greuges de Catalunya ha estat coneixedor, tant a través dels mitjans de comunicació i les xarxes socials com de les queixes rebudes, dels incidents produïts ahir a la nit a Barcelona i en altres ciutats de Catalunya entre manifestants i Mossos d'Esquadra, durant les manifestacions de protesta arran de la detenció del president Carles Puigdemont i l’encarcerament d'alguns dirigents polítics membres del Govern destituït.

Segons la informació rebuda, gairebé un centenar de persones han resultat ferides per les càrregues policials que els Mossos d'Esquadra van fer, principalment, davant la Delegació del Govern de Barcelona i la Subdelegació del Govern de Lleida. L'actuació policial també va comportar maniobres de dispersió amb els furgons policials, a la vegada que s'han relatat episodis d'utilització de pilotes de goma i manca d'identificació d'alguns agents.

A més, també s'ha tingut coneixement de la detenció de sis persones pels incidents.

Per tot l'anterior, el Síndic demanarà al Departament d'Interior informació relativa a les actuacions que es van dur a terme, el nombre d'agents que van participar en el desplegament i si van actuar amb els números d’identificació visibles, i també el material emprat. I al Departament de Salut, li ha demanat informació relativa al nombre de persones ateses arran d'aquests fets i l’estat en què es troben.

Retour