La version française de cette page n'étant pas disponible, vous avez été renvoyé à la version catalane

Actualités

El Síndic condemna les agressions a periodistes durant la cobertura de la Diada

13/09/2019

Recorda una recomanació del Comitè de Ministres del Consell d’Europa sobre la seguretat dels periodistes

El Síndic de Greuges de Catalunya ha condemnat les agressions d’alguns manifestants contra professionals de la comunicació de TVE i Antena 3 durant la cobertura de la manifestació de la Diada Nacional de Catalunya, el passat 11 de setembre, al parc de la Ciutadella.

El Síndic recorda que el dret a la llibertat d’informació recollit en la Constitució ha de poder ser desenvolupat pels professionals del sector de manera lliure i segura. En aquesta línia, ha insistit en l’adopció l’abril de 2016 per part del Comitè de Ministres del Consell d’Europa de la Recomanació CM/Rec(2016)4 sobre la protecció de l’ofici del periodisme i la seguretat dels periodistes i altres professionals dels mitjans, que condemna l’alarmant i inacceptable nivell d’amenaces a periodistes i professionals dels mitjans de comunicació a Europa. En la mateixa línia, també es van articular unes guies per als estats membres en matèria de prevenció, protecció, persecució, promoció de la informació, educació i sensibilització.

El Síndic vol recordar als poders públics la necessitat de continuar treballant en la implementació de la Recomanació CM/Rec(2016)4, a fi d’articular les respostes als reptes de la llibertat de premsa i de la seguretat dels seus professionals.

Retour