La version française de cette page n'étant pas disponible, vous avez été renvoyé à la version catalane

Actualités

El president del Parlament i el síndic reivindiquen el respecte per la decisió del Parlament que prohibeix l’ús de les pilotes de goma a Catalunya

21/10/2019

El president del Parlament, Roger Torrent, i el síndic de greuges, Rafael Ribó, s’han reunit aquest migdia al Parlament de Catalunya per analitzar les possibles vulneracions de dret pel que fa a l’aplicació dels protocols d’actuació dels cossos de seguretat, i especialment l’ús de pilotes de goma prohibides pel Parlament de Catalunya, arran de les intervencions policials dels darrers dies. Els dos coincideixen a demanar que es compleixin les resolucions del Parlament i es posi fi a la utilització de pilotes de goma.

Des que van començar les protestes contra la sentència el dilluns passat, hi ha informacions que apunten que són quatre persones les que han perdut la visió d’un ull pel llançament d’aquests projectils. És per això que, tal com ja havia reiterat el síndic en informes anteriors, consideren que és imprescindible prohibir l’ús de pilotes de goma “perquè generen lesions irreversibles, i per tant no són un instrument segur per garantir l’ordre públic”. 

El president Torrent, després de la reunió amb el síndic, convocarà entitats de defensa de drets humans per analitzar les mesures que es poden adoptar per acabar amb l’ús de les pilotes de goma a Catalunya. 

Per la seva banda, el síndic presentarà properament un informe per revisar els protocols d’actuació de tots els cossos de seguretat.

Retour