La version française de cette page n'étant pas disponible, vous avez été renvoyé à la version catalane

Actualités

El Síndic cedeix la seu per a la campanya de donació de sang i plasma el dia de Sant Jordi

21/04/2020

El Banc de Sang farà extraccions el dijous 23 d’abril a la seu del Síndic de Greuges de Catalunya (passeig Lluís Companys, 7), de 9.30 a 14.30 i de 17 a 20.30 hores
 
Cal reservar hora per donar sang i plasma a donarsang.gencat.cat

Aquests dies el Banc de Sang fa una crida ciutadana per mantenir el ritme de donacions, que continuen sent necessàries durant l’epidèmia de la Covid-19 per a tractaments de càncer, accidents, parts amb complicacions, entre d’altres. El Síndic de Greuges de Catalunya és coneixedor d’aquesta situació i dona suport a la donació de sang i plasma en uns dies en què és imprescindible. La institució ha cedit la seva seu el proper dijous, 23 d’abril, per acollir una campanya especial de donació de sang i plasma, de 9.30 a 14.30 i de 17 a 20.30 hores. 

Per participar-hi, els donants cal que reservin hora a la web https://www.donarsang.gencat.cat/ca/. Amb la reserva s’eviten esperes en uns dies en què la ciutadania respon de manera activa a la necessitat de donar sang. 

Des de la institució també volem destacar l’estudi que ha iniciat el Banc de Sang per buscar persones que hagin superat el virus i vulguin participar com a donants de plasma per tractar malalts actuals de coronavirus. Totes les persones interessades a participar-hi han d’emplenar el formulari donarsang.gencat.cat/plasmacovid19. Després rebran una trucada per fer una valoració mèdica i confirmar si poden participar en l’estudi com a donants de plasma.

Aquests dies la donació de sang és una de les activitats imprescindibles que la ciutadania pot fer per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l’atenció als pacients dels hospitals. Les plaquetes caduquen en només cinc dies. Per això, són necessàries 800 donacions diàries a Catalunya. 

El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat, i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Des d’aquesta setmana, entre altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, es guarda la distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen a disposició un bolígraf d’un sol ús per emplenar el qüestionari. Cal recordar que el coronavirus no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.  

Retour