La version française de cette page n'étant pas disponible, vous avez été renvoyé à la version catalane

Actualités

El Síndic investiga els fets del sensesostre ferit per un guàrdia urbà a Barcelona

23/11/2020

El passat dissabte un home sense llar va resultat greument ferit pel tret d’un agent de la Guàrdia Urbana després que aquest presumptament els hagués amenaçat amb un ganivet

El Síndic vol conèixer els fets, analitzar la idoneïtat i proporcionalitat en la reacció dels agents i els protocols de reducció a seguir

El Síndic ha tingut coneixement a través dels mitjans de comunicació de l’incident ocorregut el passat dissabte, 21 de novembre, en què un home sense llar va resultar ferit de gravetat en rebre un tret per part de la Guàrdia Urbana de Barcelona.

Segons les informacions aparegudes en premsa, l’home, que es trobava al passeig de Sant Joan de la capital catalana, va amenaçar amb un ganivet de grans dimensions els agents de la Guàrdia Urbana que s’havien desplaçat al lloc dels fets després de rebre l’avís d’alguns veïns.

El Síndic ha decidit obrir una actuació d’ofici per conèixer els fets, analitzar la idoneïtat i la proporcionalitat en la reacció dels agents, i saber quina és l’actuació que el cos policial està duent a terme per esclarir els fets, adoptar nous protocols i depurar, si escau, responsabilitats.

En aquest sentit, el Síndic s’ha adreçat tant a l’Àrea de Prevenció i Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona com a la Direcció General de la Policia del Departament d’Interior. Als primers, els demana conèixer els agents que van participar en els fets, la unitat a la qual pertanyien i l’informe elaborat arran de l’incident. A la Direcció General de la Policia se li demana informació sobre les actuacions d’investigació que el Cos de Mossos d’Esquadra està duent a terme.

El Síndic espera rebre la informació al més aviat possible per poder resoldre el cas.

Retour