La version française de cette page n'étant pas disponible, vous avez été renvoyé à la version catalane

Actualités

El Síndic investiga d’ofici l’ús de la pistola elèctrica per reduir una noia a Sabadell

27/11/2020

La noia va ser reduïda amb una pistola elèctric a l’entrada d’un centre mèdic

El Síndic vol conèixer si es va fer ús del protocol d’utilització dels dispositius electrònics de control de què disposen els Mossos

El Síndic s’ha adreçat a la Direcció General de la Policia per demanar informació sobre l’actuació

El Síndic de Greuges ha tingut coneixement a través de les xarxes socials i dels mitjans de comunicació dels fets succeïts el passat dimecres dia 25 de novembre a Sabadell, en què uns agents dels Mossos d'Esquadra van reduir amb una pistola elèctrica una noia, a l'entrada d'un centre mèdic.

Segons les informacions aparegudes, els Mossos van rebre un avís dels treballadors del centre que demanaven la presència policial perquè la noia, que tenia visita, volia entrar amb la seva mare però el protocol per la COVID–19 els ho impedia. Atès que no atenia els requeriments dels agents, la van acabar reduint amb la pistola elèctrica i va ser traslladada pel Sistema d'Emergències Mèdiques a un centre sanitari. Finalment, la noia va acabar detinguda, acusa d'un presumpte delicte d'atemptat contra l'autoritat i danys.

El Síndic s’ha adreçat a la Direcció General de la Policia per demanar-los informació sobre les circumstàncies que van motivar el desplaçament dels agents fins el lloc dels fets, els motius pels quals es va immobilitzar a la noia i es va decidir fer ús del dispositiu elèctric, el nombre de vegades que es va disparar, si es va valorar emprar altres vies alternatives per reconduir la situació, si es van demanar reforços a altres unitats i si s’ha obert una investigació interna per avaluar l'actuació policial realitzada i les conclusions que se'n desprenen.

A més, el Síndic demana conèixer si es va fer ús del protocol d’utilització dels dispositius electrònics de control de què disposen els Mossos.

El Síndic recorda que el 2016 va recomanar la suspensió de l’ús de les pistoles elèctriques fins que el Parlament hagués debatut el model de seguretat de Catalunya i l’ús d’aquestes

Retour