La version française de cette page n'étant pas disponible, vous avez été renvoyé à la version catalane

Actualités

El Síndic investiga la mort d’un intern a Brians II

25/06/2021

Demanarà informació al Departament de Justícia sobre els fets ocorreguts

També ha obert actuació d’ofici per l’agressió homòfoba patida per dues persones la nit de Sant Joan

El Síndic ha tingut coneixement a través dels mitjans de comunicació de la mort d’un intern al Centre Penitenciari de Brians II. Segons les notícies publicades, el cos de l’intern va ser trobat pels funcionaris del centre penitenciari el passat dimecres, 23 de juny.

En aquest context, el Síndic demana a la Secretaria General de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima, del Departament de Justícia, que l'informi al més aviat possible sobre les circumstàncies que han envoltat aquests fets i de les mesures preses per investigar els cas.

També s’ha obert una actuació d’ofici per estudiar una agressió homòfoba greu

Paral·lelament, el Síndic també ha obert una actuació d’ofici per l’agressió homòfoba que va tenir lloc la nit de Sant Joan al barri de Gràcia de la ciutat de Barcelona. Segons les informacions publicades, dues persones van resultar atacades per raó d’orientació sexual, les quals van haver de ser traslladades a l’hospital per contusions.

Un cop més, vol mostrar la seva solidaritat envers les persones que s’han vist vexades, amenaçades o agredides per la seva identitat o orientació sexual, i demana a la ciutadania que s’impliqui en la defensa dels seus drets.

En aquest context, el Síndic vol destacar que s'ha detectat un increment de casos de violència homòfoba i d'incidències motivades per LGTBI-fòbia a Catalunya. El Pla d’igualtat de gènere del Síndic estableix el compromís d’incoar actuacions d’ofici en els casos d’agressions físiques LGBTI-fòbiques. I, en aquest marc, el Síndic ja ha obert 12 actuacions per agressions homòfobes, físiques o verbals, a Catalunya des de principis de l’any 2020.

Amb relació al cas concret, el Síndic s’ha adreçat a la Direcció General de la Policia, a la Direcció General d’Igualtat i a l’Ajuntament de Barcelona per demanar informació sobre els fets ocorreguts.

Retour