La version française de cette page n'étant pas disponible, vous avez été renvoyé à la version catalane

Actualités

El Síndic investiga la suposada agressió sexual per part d’un intern de Quatre Camins a una funcionària de presons

07/07/2021

El Síndic s’ha adreçat al Departament de Justícia per conèixer els fets i les mesures que s’han pres per atendre la víctima

El Síndic ha tingut coneixement pels mitjans de comunicació que el passat dilluns una funcionària del centre penitenciari Quatre Camins va patir presumptament una agressió sexual per part d’un intern del centre.

El Síndic ha obert una actuació d’ofici per estudiar el cas, analitzar els fets i valorar les mesures adoptades per l’Administració per gestionar aquest incident.

En concret, el Síndic demana a la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima informació sobre l’espai on es van produir els fets, la franja horària, i els motius pels quals l’intern es trobava en aquell indret, ja que, segons les informacions de què es disposa, era un espai d’ús privat per als funcionaris.

Paral·lelament, el Síndic també vol conèixer les mesures que s’han aplicat a l’intern i si s’han notificat els fets al Jutjat de Guàrdia de Granollers.

Quant a la funcionària, el Síndic demana que se l’informi sobre l’atenció i el suport que se li ha dispensat, tant en l’aspecte mèdic i psicològic com jurídic. 

El Síndic també vol informació sobre si hi ha un protocol en cas d’agressions sexuals dins els centres penitenciaris i, en cas afirmatiu, si té en compte la perspectiva de gènere.

Retour