La version française de cette page n'étant pas disponible, vous avez été renvoyé à la version catalane

Actualités

El Síndic organitza una reunió de defensors autonòmics per analitzar l’afectació de drets arran de la Covid-19

18/01/2022

Els defensors subratllen la necessitat de fer front a la crisi social iniciada per la pandèmia
 
La jornada ha estat inaugurada per Ángel Gabilondo, defensor estatal

El síndic de greuges de Catalunya, Rafael Ribó, ha organitzat una trobada amb els defensors autonòmics de l’estat amb l’objectiu d’intercanviar experiències i resolució de greuges en relació amb la gestió de la pandèmia de la Covid-19. La pandèmia ha tingut un impacte particularment significatiu en els drets de les persones i ha aprofundit en la crisi econòmica i social, especialment en els col·lectius més vulnerables.

La trobada, que també s’ha pogut seguir telemàticament, ha començat amb un discurs de benvinguda del recent nomenat defensor del poble, Ángel Gabilondo, i ha seguit amb una taula rodona sobre la defensa dels drets durant la pandèmia de la Covid-19, en què cadascuna de les institucions ha exposat els punts més rellevants de la gestió de la pandèmia a les respectives comunitats autònomes, i també els reptes que els caldrà fer front de manera més immediata.

Finalment, s’han tractat un seguit de temes que havien estat proposats pels participants, entre els quals destaquen l’erupció del volcà de la Palma i les actuacions dutes a terme o l’aplicació dels principis de Venècia en el marc de les respectives defensories.

A banda del defensor del poble i del síndic de greuges, en aquesta ocasió també s’ha comptat amb la participació del diputado del común (Canàries), el lugarteniente (Aragó), l’ararteko (Navarra), el procurador del común (Castella i Lleó), la valedora do pobo (Galícia) i el defensor del poble andalús.

 

Retour