La version française de cette page n'étant pas disponible, vous avez été renvoyé à la version catalane

Actualités

El síndic participa a la conferència de la Xarxa Europea de Defensors dels Poble

27/04/2022

Les sessions han tingut lloc a la seu del Parlament Europeu, a Estrasburg
 
Les temàtiques tractades en aquesta edició són l’acollida de refugiats, la digitalització de les administracions arran de la pandèmia i la transparència en la gestió dels fons Covid

El síndic participa avui i demà a la conferència de la Xarxa Europea de Defensors del Poble, que en aquesta edició porta per títol “El paper dels defensors del poble en temps de crisi”, organitzada per la defensora del poble europeu, Emily O’Reilly, amb la col·laboració de la defensora del poble francès, Claire Hédon.

La trobada s’ha organitzat en tres sessions diferents, i en cadascuna de les parts hi ha intervingut una comissària europea.

Durant la primera, s’ha tractat el funcionament de les polítiques d’acollida dels refugiats ucraïnesos i on es poden fer millores, i s’han analitzat i compartit les bones pràctiques detectades. La conferència inaugural ha anat a càrrec de la comissària europea d’Afers Interns, Ylva Johansson. La taula rodona ha estat encapçalada per la comissionada parlamentària dels Drets Humans d’Ucraïna, Liudmyla Denisova, i també hi ha participat l’adjunta de la institució d’Ombudsman de Polònia, Hanna Machinska, la defensora de Romania, Renate Weber, i el defensor d’Hongria, Ákos Kozma.

La segona part, que ha tractat sobre com la pandèmia ha accelerat molt la digitalització de molts aspectes de la vida de les persones i sobre fins a quin punt les administracions públiques han garantit els drets de les persones durant aquest procés de digitalització, s’ha iniciat amb un discurs inaugural de la comissària europea per la Cohesió i Reformes, Elisa Ferreira, que ha anat seguit per una taula rodona formada per la defensora de França, Claire Hédon, el defensor d’Holanda, Reiner van Zutphen, i la defensora d’Estònia, Ülle Madise, entre d’altres.

La tercera sessió, que tindrà lloc el dijous, 28 d’abril, abordarà els principis de transparència en l’ús per part dels governs dels fons de recuperació, per la qual s’ha previst una presentació per part de l’OCDE per discutir amb la comunitat d’ombudsman quines són les millors fórmules per assegurar la transparència i els principis de bon govern.

Retour