La version française de cette page n'étant pas disponible, vous avez été renvoyé à la version catalane

Actualités

El president de la Generalitat rep en audiència la síndica de greuges de Catalunya

21/07/2022

Primera trobada institucional de la síndica de greuges de Catalunya amb el 132è president de la Generalitat

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha mantingut una audiència aquest matí amb la nova síndica de greuges de Catalunya, Esther Giménez-Salinas i Colomer, que va prendre possessió del càrrec el passat 14 de juliol.

En el transcurs de la reunió, la síndica ha expressat al president que és un honor ocupar la presidència de la institució del Síndic i que assumirà aquesta responsabilitat amb un clar esperit de diàleg, i amb la voluntat de màxima col·laboració amb el Govern de la Generalitat de Catalunya i les administracions públiques, sempre posant al centre la defensa de les persones.

Giménez-Salinas també ha traslladat al president els objectius principals del seu mandat.  

La síndica ha defensat que els conflictes que arriben a la institució s'han de poder resoldre des de l’acord i el pacte, no pas des de la imposició. En aquest sentit, ha exposat al president el concepte de justícia restaurativa, que té per objecte reparar en lloc de castigar. En aquest context també ha defensat la necessitat de desjudicialitzar els conflictes, molts dels quals es podrien resoldre fàcilment mitjançant solucions pactades.

Esther Giménez-Salinas ha volgut alertar que la crisi econòmica i social derivada de la pandèmia i la situació bèl·lica que viu Europa farà imprescindible que la institució posi èmfasi en l’àmbit social i, per tant, ha demanat al president que es tinguin en consideració les demandes de la Taula d’Emergència Social a l’hora dissenyar les polítiques públiques en l’àmbit social.

Durant la reunió mantinguda amb el president, la síndica li ha traslladat la importància de reformular, d’una banda, el sistema protector dels infants, de manera que els serveis residencials passin a ser l’últim recurs; i de l’altra, el sistema penitenciari, en el sentit que es busqui sempre reparar el dany causat, no castigar-lo.

La síndica ha volgut posar un èmfasi especial a la necessitat de simplificar els tràmits administratius i fer-los més accessibles a les persones, i ha subratllat que calen institucions més amables, menys verticals i molt més femenines.

Retour