La version française de cette page n'étant pas disponible, vous avez été renvoyé à la version catalane

Actualités

La síndica investiga possibles irregularitats en l’examen del procés d’estabilització del cos d’enginyers tècnics forestals

16/01/2024

Segons un mitjà de comunicació, els aspirants poden haver accedit a l’examen abans de la prova

La síndica demana que se suspengui el procés d’adjudicació de les places mentre no es tanqui la investigació interna

La institució del Síndic ha tingut coneixement, a través d’un mitjà de comunicació, de presumptes irregularitats en un examen d’oposició del cos d’enginyers tècnics forestals. L’examen en qüestió sembla que formava part del procés d’estabilització d’interins, que ja va patir incidències que van obligar la Generalitat a repetir les proves, atès que els principis d’igualtat, mèrit i capacitat havien quedat afectats.

En el cas concret del cos d’enginyers tècnics forestals, segons s’ha publicat, hi ha la possibilitat que els interins aspirants a les cinc places convocades accedissin al model d’examen, amb les preguntes i les respostes, abans que es fes la prova, atès que el Tribunal Qualificador el tenia penjat en una carpeta oberta del Teams, que empraven com a eina de treball.

D’acord amb la notícia, diversos aspirants van denunciar els fets als sindicats i van presentar un recurs d’alçada a la Direcció General de Funció Pública, perquè ho investigués. De fet, sembla que Funció Pública ja ha obert una investigació interna per esbrinar qui va tenir accés a la prova, però els denunciants no en coneixen ni la resolució ni l’estat en què es troba. Tot i que aquesta investigació en principi no està tancada, els aspirants afirmen que l’adjudicació de places s’ha convocat per al 23 de gener.

Davant d’aquests fets, la síndica ha obert una actuació d’ofici per esclarir tots aquests esdeveniments. Si es demostra que són certs, voldrà dir que ha fallat el control de tot el procés i comportaria, si escau, la necessitat d’invalidar-lo.

La síndica ha demanat que se suspengui el procés d’adjudicació de la convocatòria mentre no es dicti la resolució que posi fi a les investigacions internes i, per tant, es conegui l’abast i la certesa de la denúncia.

Retour