La version française de cette page n'étant pas disponible, vous avez été renvoyé à la version catalane

Actualités

El Síndic de Greuges fa un pas més en la defensa de la mediació

19/02/2024

La síndica signa un conveni de col·laboració amb el Grup Europeu de Magistrats per la Mediació d’Espanya

La síndica de greuges de Catalunya, Esther Giménez-Salinas, ha signat aquest matí un conveni de col·laboració amb la presidenta del Grup Europeu de Magistrats per la Mediació d’Espanya (GEMME), Carme Guil.

El GEMME és una associació de jutges, magistrats i altres professionals de l'àmbit jurídic i de la mediació que té com a objectiu principal l'impuls dels mètodes alternatius de resolució de conflictes, especialment la mediació, en l'àmbit dels tribunals.

El conveni recull el compromís de les dues institucions de treballar per conscienciar el sector públic sobre com el paradigma restauratiu és una fórmula idònia per gestionar conflictes i resoldre les queixes de persones que hagin vist vulnerats els seus drets per les administracions.

En aquest context, ambdues parts es comprometen a dur a terme accions de formació sobre mediació, i a impulsar la investigació sobre com implementar la mediació pública i el paradigma restauratiu a l’hora d’abordar els conflictes que han sorgit entre persones i Administració.

Aquest conveni s’emmarca en el compromís de la síndica, que defensa que els conflictes que arriben a la institució s'han de poder resoldre des de l’acord i el pacte, i no des de la imposició. També ha manifestat la necessitat de desjudicialitzar els conflictes, molts dels quals es podrien resoldre mitjançant solucions pactades.

Retour