Eth contengut d'aguesta pagina ei en catalan pr'amor qu'era version en aranés non ei diponibla

Notícies

El Síndic de Greuges compareix davant el Parlament per presentar l'informe extraordinari sobre ''Centres residencials d'acció educativa per a infants i adolescents a Catalunya''

20/02/2004

El Síndic de Greuges de Catalunya, Anton Cañellas, acompanyat per l'adjunt per a la defensa dels drets dels infants, Jordi Cots, ha comparegut avui en comissió al Parlament per presentar l'informe extraordinari sobre 'Centres residencials d'acció educativa per a infants i adolescents'. L'informe havia estat lliurat a la cambra el 18 de juny de 2003.

L'estudi pretén veure com funciona aquest recurs alternatiu a la família que és l'atenció residencial i quina vida hi fan els mes de 1500 nois i noies acollits en els 89 centres.
L'informe és fruit de la visita feta a quinze centres, d'una enquesta passada a tots els centres i resposta pel 78% d'aquests, i de les queixes rebudes directament sobre aquest tema.
En la seva intervenció, el Síndic i l'adjunt han ressaltat alguns aspectes de l'informe i han enumerat els problemes més comuns detectats en els centres, com ara la manca d'adequació de les places assignades als infants i adolescents, la poca formació, en alguns casos, dels professionals dedicats als adolescents amb dificultats, la falta d'un reglament de règim interior en els centres o la distància excessiva entre el domicili familiar i el centre, cosa que dificulta el contacte amb la família.

Tornar