Eth contengut d'aguesta pagina ei en catalan pr'amor qu'era version en aranés non ei diponibla

Notícies

El Síndic demana accelerar la creació de places residencials per a malalts mentals i disminuïts psíquics

18/08/2005

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha expressat la seva preocupació al Departament de Benestar i Família per la manca de concreció temporal de les previsions de construcció de noves residencies per a malalts mentals i disminuïts psíquics i ha recomanat, mentre aquestes residencies no estiguin en funcionament, la creació urgent de places residencials per els casos més greus.

Tot i valorar positivament l'anunci del departament de començar a construir 13 residències amb 1.000 places en aquesta legislatura i l'increment de les ajudes d'atenció domiciliària i personal, el Síndic ha suggerit al departament la creació de places urgents per atendre els casos pendents, alguns dels quals porten en llista d'espera més de quatre anys. És en aquest sentit que s'ha dirigit al Departament demanant, per una banda, la concreció dels terminis de posada en funcionament dels nous centres i, per altra, mentre aquestes noves residències no siguin una realitat, que es creïn les places necessàries per atendre els casos més urgents.
Des de sempre, el Síndic ha rebut queixes dels familiars de malalts mentals i disminuïts per la falta de places residencials. En alguns casos els malalts tenen conductes perilloses que poden posar perill tant la seva integritat com la dels seus familiars. Aquesta situació, que es pot perllongar durant períodes de temps molt llargs, suposa un gran desgat i patiment per les famílies afectades.

Tornar