Eth contengut d'aguesta pagina ei en catalan pr'amor qu'era version en aranés non ei diponibla

Notícies

El Síndic explica al Parlament l’informe sobre la situació dels menors immigrats sols

10/02/2006

El síndic, Rafael Ribó, ha explicat avui en comissió al Parlament que es tracta d’un fenomen complex i estructural, que requereix unes directius clares i que és responsabilitat de tota la societat, i no només de l’Administració. El síndic ha proposat que la Generalitat assumeixi la tutela dels menors de manera immediata i que s’apliqui una política coordinada de les diverses administracions.

Per al defensor de les persones, el Govern, i especialment el departament de Benestar i Família, hauria de tenir unes directrius i una planificació clares i estables i evitar la provisionalitat i l’atenció, dominada per l’emergència.
Com a primera mesura, la Generalitat hauria d’assumir la tutela dels menors immigrats sols de manera immediata. Així mateix, s’hauria d’iniciar des del primer dia els tràmits per documentar i empadronar el menor i per obtenir el permís de residència.
Segons el Síndic, amb la tutela i el tràmit dels diversos documents legals s’acabaria amb una situació de desprotecció i d’incertesa legal dels menors en els primers mesos d’estada al nostre país.
La versió íntegra de l’informe està a la secció Informes i Docuements.

Tornar