Eth contengut d'aguesta pagina ei en catalan pr'amor qu'era version en aranés non ei diponibla

Notícies

Reunió institucional per tractar la coordinació de les administracions en casos de maltractaments a menors

28/03/2006

El Síndic ha convocat una reunió institucional al més alt nivell per revisar els protocols i la coordinació entre les administracions en els casos de maltractaments a menors. La reunió tindrà lloc dijous 6 d’abril a les 17:30 a la seu de la institució.

A la trobada han estat convocats el delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel; la presidenta del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Maria Eugènia Alegret; el fiscal en cap del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, José María Mena; i els titulars dels departaments de Salut, Marina Geli; Educació, Marta Cid; Interior, Montserrat Tura; Benestar i Família, Anna Simó i Justícia, Josep Maria Vallès.

En el mes de juliol de 2005 ja va tenir lloc una primera reunió per tal de revisar el funcionament dels protocols existents. Des d’aleshores s’ha estat treballant en la millora d’aquests protocols, dels quals se’n farà un balanç en la propera reunió convocada pel Síndic. Igualment s’intercanviarà informació sobre els avenços fets des de l’any passat.

En la trobada del dia 6 d’abril també es farà repàs dels circuits d’actuació de les administracions en el tema de maltractaments a menors, així com dels mecanismes més adients per avançar cap a una major coordinació de les actuacions de totes les Administracions involucrades.

El tema és especialment important si tenim en compte la urgència i gravetat dels casos de maltractaments a menors, com el de la nena de Montcada i Reixach que aquests dies ha commocionat l’opinió pública.

Finalment cal recordar que el Síndic va obrir una actuació d’ofici sobre el tema, a primers de març.

Tornar