Eth contengut d'aguesta pagina ei en catalan pr'amor qu'era version en aranés non ei diponibla

Notícies

El Síndic reclama l’accés universal a Internet per banda ampla per evitar la fractura digital

28/06/2006

En la presentació a la premsa de l'informe extraordinari: "L'accés a Internet mitjançant la connexió de banda ampla: un dret que cal universalitzar" , Rafael Ribó ha demanat "un esforç decidit" per estendre la connexió a la xarxa d'alta velocitat a tot Catalunya. [28/06/2006] 

La petició també s'ha fet arribar al Defensor del Poble Europeu perquè coincideix en un moment en què la Comissió Europea està debatent la modificació de les normes sobre telecomunicacions i l'abast del servei universal.
La regulació com a servei universal, bàsic i essencial permetria a tothom, amb independència d'on treballés o residís, accedir a una connexió de banda ampla a preus assequibles i amb una millor protecció en l'accessibilitat i qualitat en el servei. També obriria la porta a millorar la regulació especifica i posar fi a molts dels abusos que estan patint avui els usuaris d'aquests serveis en mans de la companyies subministradores.

El defensor de les persones ha instat els poders públics a fer "un esforç decidit" perquè tot Catalunya tingui accés a Internet per banda ampla, per evitar la fractura digital i assegurar la igualtat d'oportunitats a tot el territori.
Queixes de mal servei arreu del territoriTot i que la Generalitat va iniciar el 2003 un projecte d'extensió de la banda ampla a tots els municipis de més de 100 habitants, les queixes rebudes posen de manifest els endarreriments en l'execució del projecte i les dificultats de cobertura.
Les comarques del Pirineu concentren la majoria d'aquestes queixes però continua havent problemes en altres indrets com ara poblacions situades a només 50 quilòmetres de Barcelona.
Per valorar i supervisar la implantació d'aquest projecte, el Síndic té oberta una actuació d'ofici que planteja tant el grau de cobertura assolit com el funcionament del servei, la fixació de preus que han de pagar els usuaris i els instruments establerts per a la protecció de llurs drets.

Aquesta actuació es va iniciar partint del convenciment que si ja fa bastants anys l'electrificació va actuar com element de cohesió
territorial, avui l'accés a les noves tecnologies de la informació és un factor essencial per al creixement demogràfic i econòmic de les zones
allunyades de les concentracions urbanes.

Tornar