Eth contengut d'aguesta pagina ei en catalan pr'amor qu'era version en aranés non ei diponibla

Notícies

El Síndic demana vies alternatives per als camions d’escombraries a Piera

03/07/2006

El Síndic ha recomanat al Departament de Política Territorial i Obres Públiques que estudiï possibles vies alternatives i itineraris provisionals per als camions que travessen el centre de Piera per anar a l'abocador de Can Mata, a Hostalets de Pierola.

Tot i que el Departament ha respost al Síndic que la futura construcció d'una variant de la carretera -encara en fase de projecte- acabaria amb aquest problema, el Defensor de les persones ha instat a buscar itineraris alternatius per acabar amb el sorolls i les males olors que provoquen els camions quan passen per Piera.
En la seva resolució, el Síndic recorda que la llei de mobilitat aprovada l'any 2003 estableix una sèrie d'objectius i criteris per a la gestió de la mobilitat des de l'òptica de la sostenibilitat, la reducció de l'impacte ambiental del transport, l'anàlisi de la planificació i la implantació d'infraestructures i la racionalització de l'espai viari.
Malgrat tot i que els instruments concrets que han de permetre aplicar aquests principis estan encara en fase d'elaboració, s'han de tenir presents a l'hora de donar resposta a situacions com la de Piera.  

Tornar