Eth contengut d'aguesta pagina ei en catalan pr'amor qu'era version en aranés non ei diponibla

Notícies

Indústria farà un estudi d’impacte ambiental de les línies d’alta tensió a El Pont de Suert a instàncies del Síndic

10/08/2006

El Departament de Treball i Indústria ha acceptat el suggeriment del Síndic i elaborarà un estudi d'impacte ambiental de les línies elèctriques aèries d'alta tensió que passen pel nucli urbà del Pont de Suert.

El Síndic va interessar-se per aquesta tema després de rebre dues queixes de l'escola i l'institut de la població alertant del pas de línies elèctriques molt a prop de les seves instal·lacions.
En una primera resposta, el departament d'Indústria va facilitar al Síndic un informe que certifica que els valors dels camps electromagnètics que provoquen les línies estan molt per sota dels límits establerts a la normativa actual.
El Departament també explicava que El Pont de Suert no figurava entre els municipis que s'han de fer estudis per determinar el grau d'impacte de les línies elèctriques d'alta tensió dins del pla de desplaçament/soterrament de línies.
El Síndic va suggerir a Industria que elaborés l'estudi i que un cop fet el presenti a l'Ajuntament , a les companyies elèctriques i al Departament d'Educació i Universitats perquè es puguin establir els mecanismes de col·laboració necessaris per a executar les solucions que pugui preveure.

Tornar