Eth contengut d'aguesta pagina ei en catalan pr'amor qu'era version en aranés non ei diponibla

Notícies

L’adjunt d’Infants participa en la Conferència Anual de l’ENOC

27/09/2006

L'adjunt per a la Defensa dels Drets dels Infants, Xavier Bonal, ha viatjat a Atenes amb motiu de la Conferència Anual de la Xarxa Europea d'Ombudsman d'Infants (ENOC), que ha tingut lloc del 25 al 28 de setembre a la capital grega.

Xavier Bonal, acompanyat per dos assessores de l'equip del Síndic, ha estat escollit per moderar un grup de treball sobre "la lluita contra la discriminació en l'ensenyament". L'adjunt també ha participat el 29 de setembre, en el taller "Ombudswork for Children", organitzat conjuntament pel Comissari de Drets Humans del Consell d'Europa, l'Ombudsman de la Federació Russa i l'Ombudsman Grec. Bonal presenta i modera la sessió relativa a "Bones pràctiques, resultats de la reunió anual de l'ENOC".

Fundada l'any 1997, l'ENOC és una xarxa d'ombudsman d'infants de 12 països europeus que té com a objectius encoratjar la màxima aplicació de la Convenció dels drets dels infants, donar suport als col·lectius de pressió a favor dels drets dels infants, compartir informacions i estratègies entre els estats membres, i promoure el desenvolupament d'oficines d'ombudsman per a infants.

La reunió de l'ENOC d'aquest any està presidida per l'Ombudsman Grec, Yorgos Kaminis i pel seu adjunt per a la Defensa del Drets dels Infants, George Moschos, actualment president de l'ENOC. A la trobada, hi participen representants dels membres de l'ENOC i altres autoritats independents que treballen pels drets de la infància al Consell d'Europa.

Està previst que el Síndic de Greuges organitzi a Barcelona la trobada anual de l'ENOC de l'any 2007.

Tornar