Eth contengut d'aguesta pagina ei en catalan pr'amor qu'era version en aranés non ei diponibla

Notícies

El Síndic adverteix que la indefinició del marc legal en temes de sorolls provoca la inactivitat de l’Administració

18/06/2007

Rafael Ribó, que ha comparegut al Parlament per explicar l'Informe sobre contaminació acústica, ha destacat que la legislació catalana està afectada per l'estatal i que no ha estat adaptada ni se n'ha desplegat un reglament.

El síndic també ha lamentat que tampoc no s'han adaptat encara a la llei catalana les ordenances municipals i que molts ajuntaments encara ni tan sols tenen ordenances sobre contaminació acústica.
En una enquesta sobre el tema de sorolls, inclosa en l'Informe i contestada per 59 ajuntaments, només un 60% d'aquests municipis té ordenança i d'aquests només el 20% l'ha adaptat a la llei catalana. Més implicació de les administracions supramunicipals

Malgrat que la majoria de competències per lluitar contra la contaminació acústica recau en els ajuntaments, el síndic ha demanat una implicació més alta d'altres administracions, com ara les diputacions i la Generalitat, sobretot en aquells casos en què els municipis no disposin de pressupost, mitjans tècnics o formació del personal per fer-se'n càrrec.
Es tractaria que en els casos en què un ajuntament no pugui o no vulgui actuar, la persona no tingui la sensació que ningú no li fa cas i es vegi abocada a la via judicial, sovint massa lenta i cara. 

Tornar