Eth contengut d'aguesta pagina ei en catalan pr'amor qu'era version en aranés non ei diponibla

Notícies

El Síndic suggereix mesures per limitar l'impacte del pas dels camions d'una pedrera pel nucli urbà de Sant Vicenç de Castellet

07/08/2007

Els suggeriments són limitar els horaris de pas i el nombre de camions
que puguin transitar pel nucli urbà especialment pel carrer Alfons XIII. També es suggereix limitar la velocitat a uns nivells que redueixin el màxim el soroll.

El Defensor de les persones també proposa establir un control efectiu "permanent i rigurós" de la policia local i si fa falta amb el suport dels Mossos d'Esquadra que supervisi aquestes limitacions de pas, horàries i de velocitat, però també si els camions compleixen la normativa de transport de materials extractius, de manera que no deixin anar pols al seu pas per l'interior de la població. Des de fa mesos les diferents administracions implicades, amb el Síndic de d'impulsor, estan buscant una solució definitiva a aquesta problemàtica.
Aquesta solució definitiva, que està en fase d'estudi, passaria per habilitar un itinerari alternatiu fora del nucli urbà i evitar així les molèsties i el perill que suposa el pas dels camions .
El retard en concretar aquesta solució definitiva i el fet que els veïns porten anys patint les molèsties d'aquest trànsit pesant ha portat el Síndic ha fer aquets suggeriment per alleugerir la problemàtica.
El Defensors de les persones ha recordat a l'Ajuntament que si aquest conjunt de mesures, en cas d'aplicar-se, no fossin acceptades pels causants de la contaminació acústica i ambiental, caldria que s'estudiés la possibilitat de tancar el camí que va de la pedrera fins el nucli urbà, pels danys que ocasiona el trànsit exagerat de camions i els perills que comporta aquest trànsit per l'interior de la població.
El Síndic ha comunicat els suggeriments que ha fet a l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet als departaments d'Interior i Política Territorial i Obres Públiques i a l'Ajuntament de Castellbell i el Vilar en el terme municipal del qual es troba situada la pedrera. 

Tornar