Eth contengut d'aguesta pagina ei en catalan pr'amor qu'era version en aranés non ei diponibla

Notícies

El Síndic reivindica l’habitatge com un dret bàsic, imprescindible per al desenvolupament de la persona

08/10/2007

Per garantir l'exercici d'aquest dret, cal disposar de més sòl a l'abast, més habitatge social i més dotacions financeres, i és amb vista a aquest objectiu que cal concertar l'activitat pública i privada.

Ribó ha fet aquestes afirmacions durant la presentació de l'informe extraordinari del Síndic: L'accés a l'habitatge: obstacles i límits, que ha presentat avui en comissió al Parlament. Durant els anys 2005 i 2006 el Síndic ha rebut un total de 339 queixes (132 el 2005 i 207 l'any 2006) relatives a problemàtiques relacionades amb l'habitatge. D'aquestes, se n'han estudiat 247 en aquest informe.
Les queixes han estat presentades, majoritàriament, per persones residents a municipis de més de 50.000 habitants situats a l'àrea metropolitana de Barcelona. Tot i això, hi ha queixes del 71% de les comarques, fet que evidencia l'ampli abast territorial del problema de l'habitatge. Les problemàtiques més reiterades en les queixes rebudes i en una enquesta duta a terme per la Fundació un Sol Món als responsables municipals de 41 localitats de Catalunya de més de 10.000 habitants, on viu un 63,72% de la població catalana i que també recull l'informe, són la perpetuació de l'estada al nucli familiar dels joves, la dificultat econòmica per fer front al pagament de la renda del lloguer o de la quota de préstec hipotecari, o la manca d'adaptació dels habitatges a les necessitats de mobilitat reduïda.

Tornar