Eth contengut d'aguesta pagina ei en catalan pr'amor qu'era version en aranés non ei diponibla

Notícies

El Síndic obre una investigació sobre el control dels sorolls de motocicletes i ciclomotors a Barcelona

03/12/2007

Ha demanat a l'Ajuntament informació sobre els resultats de les campanyes de control de soroll que es fan específicament dirigides a ciclomotors i motos i també dels controls ordinaris.

Com a dades concretes, entre altres, el Síndic vol conèixer el protocol d'actuació del control, mesurament, denúncia i sanció, si s'escau, per l'excés de soroll i els recursos humans i tècnics dedicats a aquestes intervencions.
L'actuació d'ofici del Síndic arriba després que s'hagin rebut queixes de ciutadans que manifesten la seva percepció de tolerància o inactivitat per part de les autoritats públiques que han de corregir l'excés de soroll.
També s'ha demanat informació al departament d'Innovació, Universitats i Empresa per saber, entre altres coses, si els ajuntaments demanen orientació i col·laboració en aquest tema, si les fitxes tècniques dels vehicles figuren les dades de valors homologats de soroll i quina previsió hi ha per aplicar la nova normativa que obliga també als ciclomotors a passar la inspecció tècnica de vehicles (ITV). El Síndic pretén amb aquesta actuació d'ofici col·laborar amb l'administració municipal en el tractament d'aquesta problemàtica, identificar els problemes per tal d'aconseguir una intervenció més eficaç i intentar proposar solucions.  

Tornar