Eth contengut d'aguesta pagina ei en catalan pr'amor qu'era version en aranés non ei diponibla

Notícies

L’Ajuntament de Barcelona anul·la sancions per deixar la brossa fora del lloc indicat a instància del Síndic

20/12/2007

El consistori ha anul·lat una sanció que havia imposat a una persona per haver deixat les escombraries en un sac de runes, quan s'havien de dipositar a la via pública, d'acord amb la normativa de residus. .

El Síndic havia recomenat a l'Ajuntament que revisés l'expedient sancionador perquè entenia que no quedava acreditat que la persona inculpada havia comès la infracció.

En el marc de la campanya contra l'incivisme, l'any 2004 es va constatar un increment de les sancions a les persones que dipositaven les deixalles fora de l'element corresponent per la infracció de l'ordenança general del medi ambient urbà de Barcelona. Aquest fet va provocar que algunes persones s'adrecessin al Síndic, disconformes amb la imposició d'aquestes sancions. Abans d'estudiar el cas, el Síndic va insistir que l'objectiu no era qüestionar l'ús legítim de la potestat sancionadora davant d'accions infractores de la normativa, ni l'oportunitat de la campanya contra l'incivisme. La finalitat de la resolució era analitzar si, en cada cas, l'Ajuntament havia adoptat les mesures necessàries per garantir els principis inspiradors d'aquesta potestat, si calia incorporar modificacions als expedients sancionadors que permetessin continuar perseguint les conductes infractores, sense afeblir, però, els drets ciutadans en el procediment.

Tornar