Eth contengut d'aguesta pagina ei en catalan pr'amor qu'era version en aranés non ei diponibla

Notícies

Infància i habitatge centren la presentació del síndic al Parlament de la segona part de l’Informe 2005

05/04/2006

El síndic de greuges, Rafael Ribó, ha demanat avui la regulació dels equipaments educatius per a nens i nenes de 0 a 3 anys i un pla d’inspecció “veritable i sistemàtic”, especialment per a les escoles bressol de titularitat privada.[05/04/2006]

El síndic ha realitzat avui la tercera i quarta compareixençes al Parlament (la primera i segona van ser el passat 24 de març) per presentar en comissió l’informe 2005 de la institució.
En aquesta ocasió el síndic ha presentat els apartats sobre medi ambient, urbanisme i habitatge, tributs, cultura i normalització lingüística, infants i adolescents, educació i activitats de la institució (cooperació internacional, difusió, etc).

Ribó ha insistit en que cal disposar, tan aviat com sigui possible, d’una regulació que asseguri unes condicions de qualitat (pel que fa al nombre d’infants, a titulacions dels responsables, etc. ) de tots i cadascun dels centres que atenen infants de zero a tres anys i evitar la situació actual, en què nombrosos centres desenvolupen la seva activitat sense un control mínim de qualitat de l’atenció que es presta.

En el cas dels centres que s’emparen sota altres definicions de serveis infantils, la Generalitat i els ajuntaments haurien d’acordar sistemes d’informació i control perquè no puguin presentar-se com a escoles bressol i la seva activitat sigui supervisada.

Sobre habitatge, el síndic, ha instat a la creació del registre unificat de sol·licitants d’habitatge protegit, tal i com preveu el pla per al dret de l’habitatge de la Generalitat, per evitar “el pelegrinatge” que actualment fan els ciutadans per les diverses administracions públiques i entitats que gestionen el parc d’habitatges protegits.
Aquest registre permetrà una major coordinació i agilització de la gestió de les sol·licituds per accedir a un habitatge i evitarà la desinformació en què massa sovint es troben moltes de les persones que busquen pis de protecció oficial.

Tornar