Eth contengut d'aguesta pagina ei en catalan pr'amor qu'era version en aranés non ei diponibla

Notícies

El Síndic recomana més informació i transparència de l’Administració en el projecte de la línia de molt alta tensió (MAT)

13/03/2008

El síndic de greuges, Rafael Ribó, ha recomanat una informació més acurada i més transparència a les administracions implicades en la tramitació i l'execució del projecte de la línia de molt alta tensió (MAT). Aquesta és una de les recomanacions de la resolució del Síndic sobre aquest projecte que s'ha fet pública avui. També ha proposat la creació d'un web amb tota la informació administrativa.

Els instruments ordinaris d'informació i participació que estableix la normativa poden assegurar el compliment formal d'aquest deure, però no el grau de participació i consulta real i efectiva a què s'hauria d'aspirar. Pel defensor de les persones cal anar més lluny de l'estricte compliment de la norma, ja que la intervenció de diverses administracions implicades en diferents fases del projecte i el llarg temps que ha transcorregut per fer-ne la tramitació no són elements que facilitin la comprensió del procés ni el contingut del projecte. Per facilitar i agrupar la informació, el Síndic proposa la creació d'un lloc web que contingui una base de dades en què constin un per un tots els tràmits del procediment i tota la documentació de què disposa l'Administració (estudis, informes ambientals, propostes, anuncis, resolucions administratives, descripció de treballs, plànols informatius, etc.).

Tornar