Eth contengut d'aguesta pagina ei en catalan pr'amor qu'era version en aranés non ei diponibla

Notícies

El síndic recomana a les administracions més prevenció per evitar conflictes mediambientals

28/04/2008

Entre aquests problemes posteriors, relacionats amb temes de sorolls, pudors o residus, hi ha el fet que a l'hora de prendre decisions acabi pesant més la inversió econòmica duta a terme pels promotors de l'activitat que el dret dels veïns a la intimitat.

Ribó va fer recomanació al Parlament en la segona jornada del debat en comissió de l'Informe 2007 de la institució.

Segons el defensor de les persones, un control inicial de les activitats que verifiqui que les condicions minimitzadores s'han acomplert evitaria reclamacions posteriors, l'eternització de la tramitació d'aquestes i les molèsties als afectats.

A més, massa sovint, moltes administracions encara perceben les problemàtiques mediambientals com una nosa o com un problema "inventat", de manera que no senten la urgència d'intervenir i restablir la legalitat vulnerada. A aquest fenomen, cal afegir-hi una legislació poc acurada i amb disfuncions importants entre la legislació, estatal, autonòmica i local (en el camp del sorolls), una manca de regulació (en el camp de les pudors) i unes dificultats polítiques que condicionen la presa de decisions (residus). Altres temes destacats en la compareixença
Consum
La manca d'inversió en la xarxa elèctrica i ferroviària

Els incidents que s'han produït a les xarxes ferroviària i elèctrica durant el 2007 han posat de manifest la falta d'inversió i manteniment de dues infraestructures bàsiques. El Síndic considera que cal una explicació pública i transparent dels motius pels quals es va aturar la inversió en l'estructura ferroviària catalana. La ciutadania té dret a conèixer les raons de la manca de manteniment de la xarxa.  

Tornar