Eth contengut d'aguesta pagina ei en catalan pr'amor qu'era version en aranés non ei diponibla

Notícies

El procediment mediambiental de la línia elèctrica de 400 kV Setmenat- Bescanó

26/05/2008

Rafael Ribó ha demanat al Departament de Medi Ambient que realitzi les inspeccions pertinents per saber si han començat els treballs per obrir els camins, situats en zones protegides, d'accés a les futures torres de la línia d'alta tensió de 400 kV entre Setmenat i Bescanó. El síndic insta el Departament perquè si comprova que, efectivament, ja han començat els treballs per obrir aquests camins es paralitzin les obres i s'exigeixi a l'empresa responsable la reparació pertinent.

En la seva resolució, el Síndic recorda que l'Administració ha d'actuar per evitar la realització de les obres que no hagin obtingut la declaració prèvia d'impacte ambiental i que la legislació especifica que als espais inclosos en un pla d'espais d'interès natural (PEIN) o a la Xarxa Natura 2000, com és en aquest cas, és obligatori fer un estudi d'impacte ambiental per portar a terme aquests treballs. El Síndic ha fet arribar també la seva resolució als ajuntaments afectats: Sant Quirze Safaja, Sant Sadurní d'Osormort, Vilanova de Sau, Sant Hilari Sacalm i Osor perquè també informin sobre si al seu terme s'han iniciat les obres i, si ha estat així, adoptin les mesures pertinents per exigir-ne el cessament.
També s'ha fet aquesta petició a la Diputació de Barcelona d'acord amb les competències que exerceix en relació amb diversos espais naturals afectats pel pas de la línia.Com a òrgan competent en energia de la Generalitat, la resolució del Síndic s'ha comunicat al Departament d'Economia i Finances, al qual s'ha recordat que encara té pendent d'enviar la resposta a la primera resolució del Síndic del mes març sobre aquest projecte. En aquella ocasió, el Síndic va recomanar més informació i transparència de l'Administració en el projecte de la línia i proposava, entre altres coses, la creació d'un lloc web que contingués una base de dades en què constessin un per un tots els tràmits del procediment i tota la documentació de què disposa l'Administració (estudis, informes ambientals, propostes, anuncis, resolucions administratives, descripció de treballs, plànols informatius, etc.). També feia referència que s'havia adreçat a l'Administració demanant informació sobre l'obertura de camins en espais protegits sense declaració d'impacte ambiental, que ha donat lloc ara a aquesta nova resolució.

Tornar