Eth contengut d'aguesta pagina ei en catalan pr'amor qu'era version en aranés non ei diponibla

Notícies

El Síndic rep 10 queixes i 21 consultes durant la seva visita a Les Borges Blanques

11/06/2008

L'oficina del Síndic de Greuges s'ha desplaçat avui a Les Borges Blanques. L'objectiu d'aquest desplaçament és divulgar i apropar la institució a les persones i oferir la possibilitat que puguin presentar queixes o fer consultes sobre les administracions. En total, el Síndic i els membres del seu equip han rebut 31 visites, que s'han materialitzat en 10 queixes i 17 consultes.

Per a l'equip del Síndic també és una oportunitat de conèixer de primera mà les problemàtiques de la ciutat i mantenir un contacte més directe amb les persones.
Aprofitant la seva visita, Rafael Ribó, juntament amb el director de Relacions Locals i Ordenació del Territori, Matias Vives ha fet també una presentació de l'Informe 2007, incidint especialment en les problemàtiques detectades a Les Garrigues.
La presentació, està adreçada especialment a organitzacions i entitats socials, serveix també al Síndic per mantenir un diàleg directe amb els representants del teixit associatiu
Ribó també s'ha entrevistat amb l'alcalde Miquel Àngel Estradé. Pel que fa les actuacions procedents d'habitants de Les Garrigues, el Síndic va iniciar durant el 2007, 26 actuacions, 5 queixes i 21 consultes. D'aquestes 9 (2 queixes i 7 consultes) eren de Les Borges , 3 (3queixes) de La Floresta i 3 ( 1 queixa i 2 consultes) de Juneda.
El 2006 les actuacions van ser 20 ( 7 queixes i 13 consultes)
Les cinc queixes de 2007 feien referència a problemàtiques relacionades amb el soroll, salut, urbanisme i justícia.
Des de 1996, l'oficina del Síndic ja ha efectuat 66 desplaçaments arreu de Catalunya, 33 durant l'actual mandat del síndic Ribó. L'anterior abans de Les Borges va ser Reus. Aquesta és la segona vegada que el Síndic desplaça l'oficina a Les Borges . Va fer una primera visita el juny de 2002.  

Tornar