Eth contengut d'aguesta pagina ei en catalan pr'amor qu'era version en aranés non ei diponibla

Notícies

Puntualitzacions del Síndic a l’Informe dels centres de menors fet pel Defensor del Poble

05/02/2009

El Síndic Ribó ha fet saber al defensor, Enrique Múgica, la seva sorpresa davant del fet que l'informe Centros de Protección de menores con trastornos de conducta y en situación de dificultad social estigui incomplert en el cas dels centres catalans perquè no va rebre, segons ha fet públic el defensor, la documentació requerida a l'Administració catalana.

Aquest fet sorprèn perquè, en el marc de la col·laboració institucional, el Síndic de Greuges es va encarregar de fer les gestions sol·licitades pel Defensor del Poble, tant per visitar els centres de menors com per facilitar la documentació requerida per l'equip del Defensor. L'adjunt al síndic per a la defensa dels drets dels infants, Xavier Bonal, i un assessor van fer les visites als centres, juntament amb l'equip del Defensor del Poble i van trametre la documentació requerida.

El Síndic també ha lamentat que l'informe hagi arribat abans a mans dels mitjans de comunicació que a les institucions de defensa de drets de les diferents comunitats autònomes incloses en aquest estudi.

En les pròximes setmanes el Síndic de Greuges de Catalunya farà públic L'Informe extraordinari sobre la situació del sistema protector a Catalunya, que analitza a fons la situació del sistema de protecció de la infància, un estudi que s'afegirà a les reiterades resolucions i actuacions d'ofici que ha fet fins ara la institució.

Tornar