Eth contengut d'aguesta pagina ei en catalan pr'amor qu'era version en aranés non ei diponibla

Notícies

El Síndic demana informació sobre els requisits i el cost de la targeta de transport T-12

25/08/2009

El Síndic de Greuges ha obert una actuació d'ofici i ha demanat informació a diferents administracions sobre els requisits i el cost del nou títol de transport de la regió metropolitana de Barcelona adreçada als menors d'entre 4 i 12 anys (T-12).

El Defensor de les persones ha preguntat a les administracions la viabilitat d'estudiar un sistema alternatiu d'acreditació del titular de la T-12 tenint en compte que l'obligatorietat de tenir DNI només esta prevista per als majors de 14 anys.

El volum de menors sense DNI i el breu període  que s'ha donat per iniciar els tràmits per l'obtenció de la targeta podria, a més, sobrecarregar els registres civils, que han d'expedir un certificat literal de naixement per obtenir el carnet d'identitat. En aquest sentit també es demana informació sobre la viabilitat d'ajornar la presentació del DNI fins el 2010.

Pel que fa al cost d'emissió i gestió de la T-12 de 35 euros, que repercutirà a l'usuari, el Síndic ha demanat un informe econòmic que justifiqui aquest cost  i si es te previst aplicar descomptes  per a les famílies nombroses.

L'Entitat Metropolitana del Transport, el Departament de Política Territorial i Obres Publiques, l'Ajuntament de Barcelona i al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya són les administracions a les quals s'ha dirigit el Síndic.

Tornar