Eth contengut d'aguesta pagina ei en catalan pr'amor qu'era version en aranés non ei diponibla

Notícies

Noves tecnologies, tema de debat i estudi a les 24 jornades de Coordinació dels Defensors del Poble de l’Estat Espanyol

16/10/2009

El síndic de greuges, Rafael Ribó, acompanyat de l'adjunta, Laura Díez, l'adjunt per a la Defensa dels Drets dels Infants, Xavier Bonal, i altres membres del seu equip, participen en les 24es Jornades de Coordinació de Defensors del Poble de l'Estat Espanyol, que tenen lloc a Andalusia  els dies 19, 20 i 21 d'octubre. Ribó intervé el dia 20 a les conclusions del taller sobre l'aplicació de les TIC a les institucions de defensors.

Les Jornades aborden aquest any diversos aspectes  relacionats amb  les noves tecnologies d'informació i comunicació (TIC) com la protecció dels drets de la ciutadania derivats de l'aplicació de les noves tecnologies; les TIC com a instruments de garantia i efectivitat dels drets socials;  l'administració electrònica i l'aplicació de les TIC en les institucions de defensors.

El dia 19,  dins dels actes de les Jornades, va tenir lloc la vuitena edició del Fòrum de Drets Ciutadans que sota el títol "menors i noves tecnologies" va donar veu a 14 joves, 9  del Fòrum de Menors del Defensor del Poble Andalús i 5 d'altres llocs de l'estat espanyol, una d'elles membre del Consell Jove del Síndic durant el curs 2008-2009,  perquè donessin la seva opinió sobre el tema. El dia 21 els titulars de les diverses institucions donaran a conèixer les conclusions de les Jornades.

Les Jornades de Coordinació són una trobada anual de tots els defensors de l'Estat espanyol, els 12 autonòmics i l'estatal, on es debaten i es posen en comú aspectes vinculats al funcionament i els objectius de les institucions, i també temes i problemàtiques socials generals i comuns a tots els defensors. L'organització recau de manera rotatòria cada any en una defensoria diferent.

 

Tornar