Eth contengut d'aguesta pagina ei en catalan pr'amor qu'era version en aranés non ei diponibla

Notícies

El Consell Assessor Jove del Síndic presenta les seves propostes i suggeriments al Parlament

14/06/2010

Les propostes van en la línia d’enfortir i potenciar la participació real i efectiva dels infants i els joves en la presa de decisions que els afecten.

La creació d’un ens format per adolescents que tingui influència en la presa de decisions dels òrgans de govern per tal de garantir que els seus drets estiguin més valorats o assegurar la participació directa dels joves en el procés de desplegament de lleis que els afectin són algunes de les propostes fetes al Parlament.

Els 14 membres del Consell, acompanyats de l’adjunta al Síndic per a la defensa dels drets dels infants i els adolescents, Maria Jesús Larios, han presentat les seves propostes als diputats de la comissió del Síndic del Parlament. 

En la tercera edició del Consell hi ha hagut una novetat important: la seva participació al projecte ENYA (European Network of Young Advisors) de la Xarxa Europea de Defensors per a la Infància –ENOC– (European Network of Ombudspersons for Children). Aquest projecte té com a objectiu crear una xarxa europea de consells d’assessors joves per donar suport als defensors dels drets dels infants i dels adolescents.

El Consell Assessor Jove del Síndic es reuneix regularment en horari no lectiu i està format per catorze nois i noies procedents de set centres educatius de diversos municipis de Catalunya.

Tornar