Eth contengut d'aguesta pagina ei en catalan pr'amor qu'era version en aranés non ei diponibla

Notícies

El Síndic demana informació al Departament de Treball sobre el futur dels programes de les escoles taller, cases d’ofici i tallers d’ocupació

23/06/2010

El Síndic ha iniciat una actuació d’ofici i ha preguntat al Departament de Treball si es mantindran i es compliran els compromisos de l’Acord de mesures per a l’ocupació juvenil 2009-2012, el qual incloïa les escoles taller, cases d’ofici i tallers d’ocupació.

També ha demanat si s’obriran noves convocatòries d’escoles tallers, cases d’oficis i tallers d’ocupació per a aquest any, amb la partida econòmica corresponent per a la subvenció dels programes corresponents.

En cas que no s’obrin noves convocatòries, el Síndic vol saber si s’han avaluat els perjudicis o els beneficis de les alternatives proposades amb els plans d’ocupació i si aquestes són adequades per al col·lectiu que procedeix del fracàs escolar.

L’actuació del Síndic arriba després de la decisió del Departament de Treball de no convocar places per als programes de les escoles tallers, cases d’ofici i tallers d’ocupació per enguany, per un canvi d’orientació de les polítiques actives, que fixa com a alternativa els plans d’ocupació local, amb l’objectiu de col·laborar amb les entitats locals i generar més ocupació, formació i orientació professionals.

El Síndic vol estudiar si aquest canvi podria significar una davallada de les opcions de reinserció laboral i social de molts joves, amb possibilitat i risc d’exclusió social, els quals solen retornar a la seva formació després del fracàs escolar i compatibilitzen aquesta formació amb l’aprenentatge d’un ofici.

Tornar