Eth contengut d'aguesta pagina ei en catalan pr'amor qu'era version en aranés non ei diponibla

Notícies

El Síndic proposa un canvi legislatiu per tramitar com a ràpids els casos d’ocupació il·legal d’habitatges

17/08/2010

S’ha adreçat als diferents grups del Parlament perquè estudiïn la possibilitat de presentar davant les corts espanyoles una proposta de modificació legislativa per reduir l’estada il·legal dels ocupants dins dels habitatges.

Els casos d’ocupació il·legal d’habitatges es tramiten d’acord amb l’actual regulació vigent de procediment abreujat. Tot i que és més àgil que el procediment ordinari, la tramitació s’allargassa en el temps durant mesos. A través dels judicis ràpids es reduirien els terminis i alhora no es tindria la sensació d’impunitat sobre aquest tipus d’accions.

L’ocupació il·legal de l’habitatge té el seu tractament penal en les figures delictives de violació de domicili i usurpació i, en la majoria de casos, compleix amb els requisits per ser tramitats de manera ràpida. Aquests requisits són que el procés s’incoï a través d’un atestat policial, que la policia judicial pugui detenir o citar a una persona com a denunciat, que es tracti de delictes flagrants i que es prevegi una instrucció senzilla del cas.

Tornar