Eth contengut d'aguesta pagina ei en catalan pr'amor qu'era version en aranés non ei diponibla

Notícies

Els Defensors demanen als poders públics la supervisió dels mercats amb urgència per garantir els drets de les persones

29/09/2010

Consideren que, a més de la supervisió, “una decidida raó reguladora del mercat” per part del poder públic ha de servir per garantir els drets de les persones i promoure els principis de l’estat social.

També demanen als poders públics garantir l’impuls de la sanitat, l’educació, la protecció a la desocupació i els serveis socials, especialment d’aquelles persones amb més  risc d’exclusió social.

Aquestes són algunes de les peticions i consideracions recollides en les conclusions de les XXV Jornades de Coordinació dels Defensors del Poble de l’Estat espanyol que s'han celebrat els dies 27, 28 i 29 de setembre a La Rioja, sota títol “L’impacte de la crisi econòmica en l’exercici dels drets de les persones”. Jornades que han reunit els titulars i altres membres de les 13 defensories autonòmiques, entre elles el Sindic de Greuges, i el Defensor del Poble.

Els defensors també reivindiquen l’educació com un instrument excepcional per a la igualtat d’oportunitats i l’equitat, i unes administracions que actuïn de manera coordinada i generin confiança, a més de la creació d’un mecanisme centralitzat d’informació de totes les convocatòries d’ajuts existents per a persones i empreses.

Un nou sistema de finançament municipal, un creixement racional dels nuclis urbans, prioritzant els habitatges ja construïts, i un control rigorós per part de l’administració per aprovar els expedients de regulació d’ocupació (ERO) són algunes de les altres propostes fetes pels defensors.

Tornar