Eth contengut d'aguesta pagina ei en catalan pr'amor qu'era version en aranés non ei diponibla

Notícies

El síndic presenta el primer informe sobre Prevenció de la Tortura a Catalunya a la presidenta del Parlament

10/01/2011

La presidenta del Parlament ha rebut avui el síndic de greuges, Rafael Ribó, per primera vegada d’ençà de la seva presa de possessió, perquè li sigui lliurat el primer informe de l’Autoritat Catalana de la Prevenció de la Tortura i d’altres Tractes o Penes Cruels, Inhumans o Degradants.

Amb la Llei del Síndic de Greuges, de desembre de 2009, el Síndic de Greuges adquireix la potestat d’exercir a Catalunya les competències per a la Prevenció de la Tortura i d’altres Tractes o Penes Cruels, Inhumans o Degradants, en virtut del Protocol facultatiu de la Convenció de les Nacions Unides. Després del nomenament del Consell Assessor del Síndic per a la Prevenció de la Tortura, i de la ratificació de la designació dels membres de l'Equip de Treball del Síndic de Greuges per a la Prevenció de la Tortura, el síndic ha complert el manament legal de lliurar l’informe anual al Parlament, per retre comptes de totes les activitats dutes a terme com a Autoritat.

Durant l’audiència s’han tractat altres temes de rellevància institucional, com ara la recent presentació al Parlament del Reglament d’organització i de règim intern del Síndic de Greuges.

Tornar