Eth contengut d'aguesta pagina ei en catalan pr'amor qu'era version en aranés non ei diponibla

Notícies

Signatura d’un conveni entre el Síndic de Greuges i l’Autoritat del Transport Metropolità

04/07/2011

El conveni signat substitueix el que tenia el Síndic amb Ferrocarrils de la Generalitat, i n’amplia el camp d’actuació i de col·laboració a totes les empreses que formen part de l’Autoritat del Transport Metropolità: Ferrocarrils de la Generalitat, Rodalies de Catalunya, Transport Metropolità de Barcelona, Tram (Tramvia de Barcelona) i Busmet.

El Síndic de Greuges i l’Autoritat del Transport Metropolità, representada per el seu president, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, han signat un conveni de col·laboració que pretén millorar i ampliar els procediments de relació emprats actualment.

L’objectiu específic del conveni és doble. Per una banda, millorar el procediment en el tractament de les reclamacions de les persones davant les activitats d’interès públic prestades per l’Autoritat del Transport Metropolità susceptibles d’afectar drets de les persones interessades. Per l’altra, establir els mecanismes de diàleg i de treball perquè el Síndic pugui analitzar i fer propostes sobre procediments que afectin drets dels ciutadans. Amb aquesta finalitat, també es crea un grup de treball entre les dues institucions.

Aquest conveni s’inscriu en la política del Síndic d’ampliar els mecanismes de supervisió i de treball conjunt amb les empreses públiques o privades que gestionen serveis públics o que acompleixen activitats d’interès general o universal. L’objectiu és que els drets dels usuaris i els consumidors tinguin progressivament més reconeixement, especialment els drets relacionats amb la prestació de serveis que es consideren bàsics o essencials en la vida quotidiana de les persones.

Tornar