Eth contengut d'aguesta pagina ei en catalan pr'amor qu'era version en aranés non ei diponibla

Notícies

El Síndic rep 17 queixes i 19 consultes durant la visita a Vic

26/10/2011

Els temes més destacats de les queixes i consultes han estat serveis socials i habitatge. L’oficina del Síndic de Greuges s’ha desplaçat avui a Vic per atendre directament les queixes i les consultes dels habitants d’aquesta localitat. En total s’han rebut 32 visites, que s'han materialitzat en 17 queixes i 19 consultes.

L’equip del Síndic ha visitat la residència de gent gran El Nadal, el Casal Claret, les escoles Vic Centre i Santa Caterina de Siena, l’Associació Sant Tomàs, la comissaria dels Mossos d’Esquadra i han mantingut una reunió als serveis territorials del Departament d’Ensenyament.

Durant el 2010, els habitants de Vic van fer arribar al Síndic un total de 75 actuacions (23 queixes i 52 consultes). Temes relacionats amb el procediment administratiu (multes de trànsit, retards i manca de resposta en la tramitació d’expedients, etc.), amb 7 actuacions, educació amb 4, serveis socials i urbanisme i habitatge, amb 3 cada una, van ser les temàtiques més exposades en les queixes.

A Osona el total d’actuacions fetes pel Síndic durant el 2010 va ser de 434 (147 queixes i 287 consultes). Torelló, on el Sindic té signat amb l’Ajuntament un conveni d’atenció singularitzada, va ser el municipi de la comarca d’on es van rebre més actuacions, 99 (35 queixes i 64 consultes). Manlleu, amb 77 actuacions (19 queixes i 56 consultes), i Taradell, amb 22 (6 queixes i 16 consultes), van ser les altres dues poblacions d’Osona d’on el Síndic va rebre més queixes i consultes durant el 2010.

Des del 1996, l’oficina del Síndic ja ha fet 107 desplaçaments institucionals arreu de Catalunya, 74 durant els mandats de Rafael Ribó. El Síndic ja va visitar Vic l’octubre de 2001 i el març de 2008. A Osona també ha visitat Manlleu i Torelló.

A més dels desplaçaments institucionals, un equip del Síndic visita dues poblacions per setmana per atendre queixes i consultes.

Tornar